Over ons

Het idee voor Het Veerkwartier is in 2014 ontstaan en in 2015 gerealiseerd door Merel & Frank. Tijdelijke creatieve horeca in de natuur van Haarlem. Een plek waar ruimte is voor nieuwe dingen en waar kinderen nog vies kunnen worden.

Ook bij Het nieuwe Veerkwartier blijft  uitgangspunt: met hart & ziel, visie en lef ondernemen. Van niets iets maken door open te staan voor nieuwe dingen en ruimte te geven aan ideeën en open te staan voor experiment. Met als doel om van Het Veerkwartier aan de Veerplas de culturele buitenplek van Haarlem maken. Voor iedereen en samen met anderen.

Merel Janssen

Uit het oosten van het land met een groot hart en liefde voor de natuur. Eigenaar van Het Veerkwartier en voormalige Frisk aan het Spaarne. Creatief, ondernemend en daadkrachtig. Bestuurslid van Spaarnwoude geeft Energie sinds 2020. Lid van Cirkelstad Haarlem. Hiervoor 10 jaar freelance communicatieprojectmanager geweest bij o.a. Ahold, Asics en verschillende bureaus (N=5, Etcetera, Red Urban, Interbrand & BrandNew design). Meubelmaker met een eigen label “Meerlef”.

Frank van Baaren

Een echte “mug” (inwoner van Haarlem) met veel financiële ervaring en trainer van een meiden selectie elftal bij DSS. Eigenaar van Het Veerkwartier en voormalige Frisk aan het Spaarne. Freelancer finance manager voor opdrachtgevers zoals Grohe, Monsterboard, KLM, JDE, Ajax, Ahold.

 

Frisk aan het Spaarne

In 2017 hebben wij Frank en Merel het restaurant Frisk aan het Spaarne geopend. Een scandinavsich concept aan het Spaarne in het prachtige statige oude Droste gebouw. Frisk heeft 3 jaar bestaan. De combinatie van plek, het pand, de buurt en onze mensen was geweldig en een succes. Echter eind 2019 kregen wij te horen de pandeigenaar het pand wilde verkopen. Een nieuwe pandeigenaar betekende vanaf 2022 of een veel hogere huur of een eigenaar die pand zou claimen voor eigen gebruikt. In beide gevallen zouden we last hebben van ons eigen succes. Per slot van rekening hebben wij in 2,5 jaar de omzet van het restaurant verdrievoudigd. Dat heeft ons doen besluiten om Frisk te verkopen en ons te focussen op Het nieuwe Veerkwartier. “Leuk” detail we dachten nog 1 goede zomer te draaien met onze mensen: dat werd DE corona zomer en behoeft geen uitleg. Al met al hebben we na 3 jaar de deuren aan het mooie Spaarne met trots en een ienie minie opbrengst dicht kunnen doen. Wel jammer van die Corona want dat heeft ons heel veel geld gekost.

VISIE

Als ondernemer zijn wij onderdeel van het ecosysteem de Veerplas. Voor een werkend ecosysteem is samenhang tussen natuur, recreatie en het gebouw essentieel. Door een duurzaam en circulair paviljoen dat in staat is in te spelen op verandering van de omgeving en de seizoenen.

Ondernemen doen wij daarom met zorg en respect voor de natuur, het gebied en de maatschappij. Wij geloven dat ‘comfort’,‘zorgeloos genieten’ en ‘zuinig omspringen met wat we hebben’ niet alleen samengaan, maar elkaar juist versterken. HET ‘NIEUWE RECREËREN’.

MISSIE

Onze missie is het ontwikkelen en beheren van dé culturele buitenplek van haarlem, door het bouwen van een circulair, duurzaam en flexibel paviljoen. Dit paviljoen staat in dienst van de openbare ruimte en is toegankelijk voor iedereen, het hele jaar rond. Het faciliteert het ‘nieuwe recreëren’ aan de Veerplas.

Ons streven is om een buitenplek te zijn waar bezoekers en gasten verrast worden, zich thuis voelen en genieten van de natuur. Door de aantrekkelijkheid en toegankelijkheid van het gebied verder uit te bouwen, wordt de veerplas een ideale plek voor bewustwording en ontspanning (soms door inspanning) op een ongedwongen en eigen manier.

HET VEERKWARTIER @ 2019

 

 

HET VEERKWARTIER OP INSTAGRAM