Onze waarden

Het doel van Het Veerkwartier is om de buitenplek van Haarlem te ontwikkelen en te beheren. Een levendige en (re)creatieve stedelijke plek waar natuur, recreatie, cultuur en ecologie samenkomen. Voor jong en oud, zakelijk & privé. Voor iedereen.

Onze missie is het ontwikkelen en beheren van dé buitenplek van Haarlem, door het bouwen van een circulair, duurzaam en flexibel paviljoen. Dit paviljoen staat in dienst van de openbare ruimte en is toegankelijk voor iedereen, het hele jaar door. Het paviljoen faciliteert het ‘nieuwe recreëren’ aan de Veerplas. Een buitenplek waar bezoekers en gasten verrast worden, zich thuis voelen en genieten van de natuur. Van buiten zijn & ruimte hebben. Door de aantrekkelijkheid en toegankelijkheid van het gebied verder uit te bouwen, wordt de Veerplas een ideale plek voor bewustwording en ontspanning (soms door inspanning) op een ongedwongen & eigen manier.

Als ondernemer zijn wij onderdeel van het ecosysteem van de Veerplas. Voor een werkend ecosysteem is samenhang tussen natuur, recreatie en het paviljoen essentieel. Door een duurzaam en natuurinclusief paviljoen dat in staat is in te spelen op verandering van de omgeving en de seizoenen. Ondernemen doen wij daarom met zorg en respect voor de natuur, het gebied en de maatschappij. Wij geloven dat ‘comfort’, ‘zorgeloos genieten’ en ‘zuinig omspringen met wat we hebben’ niet alleen samengaan, maar elkaar juist versterken. Het ‘nieuwe recreëren’.

HET VEERKWARTIER OP INSTAGRAM