CROWDFUNDING
INVESTEER JE MEE
INVESTEREN
VOOR ZAKELIJKE MARKT

HET NIEUWE VEERKWARTIER

Met het nieuwe Veerkwartier willen wij (Merel en Frank) een nieuwe slag slaan. De afgelopen 8 jaar hebben wij een plek weten te creëren aan de Veerplas waar horeca, natuur, cultuur en recreatie samen komen. Nu we van een tijdelijke vergunning naar een vaste vergunning zijn gegaan, willen we er een paviljoen bouwen dat volledig integreert in de omgeving. Dit wordt niet alleen een plek om te eten en te drinken, maar een totale beleving voor jong en oud. Een plek voor iedereen.

In 2014 ontstond het idee voor Het Veerkwartier, een tijdelijke creatieve horecaplek in de natuur van Haarlem. We wilden een plek creëren met ruimte voor creativiteit, vernieuwing en spelen voor jong & oud. Het Veerkwartier werd vanaf de start in 2015 een succes. Met een mogelijke sluiting in 2020 begonnen we in 2017 aan het avontuur van Frisk aan het Spaarne, dat snel populair werd dankzij duurzaamheid en gastvrijheid. Na 3 jaar Frisk verkocht te hebben, besloten we ons te richten op Het Veerkwartier, waar we met al onze ervaring de culturele buitenplek van Haarlem zijn gaan maken. Dit hebben we samen met ons uitgebreide netwerk aan muzikanten, creatieve, ondernemers en vaste gasten gedaan.

 

Het Veerkwartier is klaar om verder te groeien. Met lef, doorzettingsvermogen en een flinke dosis creativiteit heeft ons plekje een onmisbare charme opgebouwd aan de Veerplas. Hier voegen we waarde toe aan het Veerplas-gebied en onze stad.

Het nieuwe & permanente paviljoen wordt niet alleen een plek om lekker te eten en te drinken, maar ook een plek waar natuur, cultuur en ontspanning samenkomen. Met een amfitheater voor kunst, dans, toneel en film midden in het groen. Een toegankelijke buitenruimte die de verbeelding van jong en oud stimuleert en een terrein waar je kunt klimmen, rennen en genieten van het water. Plus werkplekken in de openlucht met uitzicht op de KPN toren, perfect voor inspiratie en ontmoetingen.

Ons nieuwe paviljoen maakt gebruik van de elementen aarde, lucht, zon & regen en draagt bij aan biodiversiteit en klimaatadaptatie met groene daken. We streven naar circulair ondernemen, energieneutraliteit en zorgen voor biodiversiteit aan de Veerplas.

Sluit je aan bij ons avontuur en laten we samen zorgen voor een plek die natuur, cultuur en recreatieschap samenbrengt met liefde, verantwoordelijkheid en zorgvuldigheid voor het gebied.

Waar staan we nu?

Het Veerkwartier heeft de afgelopen jaren een vaste klantenkring opgebouwd. Hierdoor haalde we binnen no time x handtekeningen binnen die ervoor hebben gezorgd dat wij de partij werden voor het nieuwe bestemmingsplan.

De omgevingsvergunning hebben wij inmiddels toegekend gekregen en mogen we gaan bouwen. We staan dus in de startblokken om het paviljoen te gaan ontmantelen. De bouwtekeningen en het bouwteam is gereed. We hebben enkel nog het geld nodig om te kunnen starten.

{ENQUETE}

NIEUWS

HET VEERKWARTIER OP INSTAGRAM