CULTUUR & RECREATIE

Het nieuwe Veerkwartier is een veelzijdige plek voor kunst, cultuur, events en recreatie. Een aparte ruimte van 90 m2 wordt gebruikt voor optredens, vergaderingen, private dining en kleine events tot 100 man. Op het eiland biedt het Amfitheater plek voor ongeveer 150 personen voor voorstellingen: dans, toneel, muziek en film. Ook wordt het gebruikt voor presentaties, workshops en vergaderingen. Op Het eiland zijn allemaal verschillende buitenruimtes voor jong & oud. Met land-art en een plek voor eigen verbeelding door ruimte te geven aan eigen ontwikkeling. Het paviljoen heeft genoeg ruimte voor buitenactiviteiten zoals bootcamps, hardlopen en suppen.

 

BUITEN SPELEN VOOR JONG & OUD
Spelen bevordert de geestelijke gezondheid. De afgelopen halve eeuw zijn de speelmogelijkheden – vooral om buiten met andere kinderen te spelen – voortdurend afgenomen. In dezelfde periode zijn de psychische problemen bij kinderen schrikbarend toegenomen. Hoewel het belang van spelen voor de goede ontwikkeling van kinderen wordt erkend, zijn de mogelijkheden hiertoe gekrompen. Hier moet ruimte voor gemaakt worden.  Zeker in de versteende  stad Haarlem.

Het eiland van Het Veer is een toegankelijke buitenuimte voor kinderen & volwassen die ruimte geeft aan hun eigen verbeelding. Zonder vooraf opgestelde spellen of regels, doelen of opdrachten. Want spelen is vrij en nooit klaar. Het Veerkwartier gebruik van basismaterialen: zand, water, hout en stenen. Met zand spelen, met takken sjouwen, kliederen met water in de water speelplaats, broodjes bakken of zelf hutten bouwen van takken en boomstammen.

 

AMFITHEATER

Een theater gemaakt van 100% natuurlijke materialen: een grondlichaam en ingezaaid met gras en bloemen. Het podium ligt verscholen door beplanting en bomen met op de achtergrond de drukte van de Waarderpolder.

Het openlucht theater is een plek op het eiland waar kleinschalige optredens, voorstellingen en filmvertoningen plaatsvinden. Verder is het de plek voor presentaties en inspiratie sessie voor en is het een plek voor een trouw of afscheid ceremonie.

Wij zijn onderdeel van he ecosysteem de Veerplas. Voor een werkend ecosysteem is samenhang tussen natuur en programmering essentieel.

KABOUTERPAD
Op zoek naar 60 kabouters, 15 deurtjes & 20 huisjes op het eiland van het Veer. Het kabouterpad is met een knapzak over de schouder, kaboutermuts en speurtocht nog leuker om te lopen.

Buiten zijn is gezond. Een plek om te spelen aan de rand van de stad Haarlem & Amsterdam. Waar ruimte is om te kunnen ontdekken en te spelen. Zie het als een openbare tuin of een park.

Het eiland van het Veer draagt bij aan de leefbaarheid van de stad Haarlem. Buiten spelen bevordert de
geestelijke gezondheid. Voor iedereen: jong & oud.

 

BLOTENVOETENPAD
Heerlijk met je blote voeten op het eiland lopen. Om het gras, de modder en het zand tussen je tenen te voeten. Op het blotevoetenpad ontdek je de natuur op een speelse manier. Leuk voor jong & oud. Het blotevoetenpad groeit net als de natuur.

 

SPEELVIJVER en SPEELOBJECTEN
Op het eiland ligt een kleine vijver met stapstenen in de vijver en fijn zand rondom waar kleine kinderen in kunnen spelen en ouders omheen kunnen chillen of lekker mee spelen. Ook liggen er grote betonnen buizen waar je op kan klimmen en in kan kruipen en zelf vanaf kan glijden .

 

BUITEN WERKPLEKKEN
Acht uur per dag binnen achter een bureau zitten. Jarenlang brachten velen zo de werkdag door, maar inmiddels weten we dat werken effectiever én gezonder kan. Buiten! Overdag kan er op het eiland gewerkt worden aan: nature desks. Het draait om verbinding met de natuur, werk en welzijn.

 

VAN DE PIGGE LABYRINT
Een labyrint mag je niet verwarren met een doolhof. Want in een doolhof verlies je je weg, terwijl je in een labyrint je de weg vindt. Het gaat om inzichten verkrijgen door het lopen van een symbolische, innerlijke weg. Het wandelen gaat dan ook heel meditatief, langzaam en bezinnend.

HET VEERKWARTIER OP INSTAGRAM